۞ امام محمد باقر (ع):
خداوند دنیا را به دوست و دشمن خود می دهد ، اما دینش را فقط به دوست خود می بخشد.

موقعیت شما : صفحه اصلی » همه مطالب » یادداشت و مقاله
  • شناسه : 1246
  • 15 آبان 1401 - 9:49
  • 148 بازدید
  • ارسال توسط :
  • نویسنده : ابوالفضل نعمتی
هالووین و دوگانه های عصر مدرن

هالووین و دوگانه های عصر مدرن

امسال در برخی از کشورها، از جمله کره جنوبی و آمریکا این جشن با حوادثی مواجه شد و در کمال تعجب و برای اولین بار نیز کشوری مثل عربستان سعودی این جشن را برگزار کرد! جشنی که از فرهنگ غرب نشئت گرفته و هیچ سنخیت فرهنگی با جهان اسلام ندارد.

ابوالفضل نعمتی_هر ساله در ۳۱ اکتبر (9 آبان) در برخی از کشورهای غربی جشنی با عنوان هالووین که در آیین مسیحیت غربی جایگاه ویژهای دارد برگزار می شود. جشن هالووین بیشتر در کشورهای آمریکا، ایرلند، اسکاتلند و کانادا مرسوم است و بعد از کریسمس، دومین جشن بزرگ در غرب محسوب می‌شود. اما برگزاری چنین مراسمی که فرسنگ‌ها با فرهنگ اسلامی و عربی فاصله دارد، آن هم در پایتخت عربستان سعودی که طی سالهای گذشته به شدت در مقابل برگزاری جشن‌های غربی و تقلید از غرب مقاومت می‌کرد و هر کس که برای برگزاری آن تلاشی می‌کرد دستگیر و سرکوب می شد. اما امسال در برخی از کشورها، از جمله کره جنوبی و آمریکا این جشن با حوادثی مواجه شد و در کمال تعجب و برای اولین بار نیز کشوری مثل عربستان سعودی این جشن را برگزار کرد! جشنی که از فرهنگ غرب نشئت گرفته و هیچ سنخیت فرهنگی با جهان اسلام ندارد. برگزاری جشنی که به نام عربستان سعودی زده نخواهد شد، بلکه به نام اسلام و مسلمانان خواهد خورد.
خبر های رسمی اعلام کردند که:وزارت کشور و امنیت کره جنوبی اعلام کرد شمار قربانیهای جشن هالووین در شهر سئول به ۱۵۶ نفر افزایش یافته، ۱۵۱ نفر نیز زخمی شدند که ۴۰ نفر از آنها همچنان در بیمارستان بستری است و شرایط ۲۹ نفر از آنها وخیم گزارش شده است.» متأسفانه تاکنون ۵ نفر از اتباع کشورمان در میان قربانیان این حادثه بوده اند.
در گزارش گروه بین المللی خبرگزاری فارس، به گفته پلیس، دستکم ۱۴ نفر شامل دو کودک و یک نوجوان در جشن هالووین دوشنبه شب در غرب شیکاگو هدف تیراندازی از سوی یک خودروی در حال حرکت قرار گرفتند.
این جشن محدود به کشورهای غربی و غیراسلامی نشد بلکه این جشن در حاشیه جشنواره تفریحی ریاض و با اسم «ویکند الرعب» برگزار شد که با واکنشهای مثبت و منفی بسیاری در شبکه های اجتماعی سعودی همراه بود. به طوری که برخی فعالان فرهنگی و مجازی در عربستان سعودی از این جشن به شدت انتقاد کردند.
رابطه با جشن هالووین اولین معضلی که ممکن است برخی کشورهای عربستان سعودی با آن مواجه شود، بحران هویت خواهد بود. بحرانی که جامعه سنتی عربستان سعودی نمی تواند خود را با فرهنگ غربی که در تضاد با داشته های سنتی تطبیق دهد و ممکن است در آینده منجر به تحولاتی شود همانطور که همین درگیریهای هویتی حاصل از برنامه هایی مانند جشن هنر شیراز منجر به سرنگونی محمدرضا پهلوی گردید.
نکته دیگر این که رسانه ها، بخصوص رسانه های غربی با توجه به سیاستها و اهدافی که برایشان تعریف شده از تکنیک برجسته سازی استفاده می کنند و طبق همان اهداف به برخی از اخبار ضریب خبری میدهند، اما خبرهایی که ممکن است به سیاستهایشان لطمه وارد سازد، حتی اگر خبر بسیار مهمی باشد از آن به راحتی عبور می کنند. به طور مثال خبری مانند: حادثه متروپل را ضریب بسیار بالایی می دهند، اگر چه این حادثه برای نظام و کشور حادثه بسیار تلخی بشمار می آمد، اما از لحاظ خسارتهای جانی و مالی قابل قیاس با حادثه هالووین کره جنوبی و یا کشتاری که در آمریکا رخ داد، نبود. اما رسانه های آنها از تکنیک برجسته سازی استفاده کردند، چرا؟ چون این حادثه میتواند به موضوعی برای ضربه زدن به نظام اسلامی و ایران باشد.
سیاست دوگانه آمریکا و غرب نسبت به اخبار و حوادث روز دنیا در این حادثه به خوبی قابل مشاهده است. آیا واقعا غرب و آمریکا نسبت به مسئله حقوق بشر و آزادی زنان دغدغه دارد؟ یا اینکه هر کجا که منافعشان تضمین گردد از شعارهای حقوق بشر، آزادی زنان و… استفاده میکند؟
نکته پایانی: در حال حاضر و با توجه به انتشار اینگونه اخبار، احساس میشود، جامعه نیاز مبرم به آموزش در زمینه سواد رسانه دارد تا از این طریق بتواند سیاستهای دوگانه غرب را بهتر بشناسد و در بزنگاهها دچار تذبذب در تصمیم گیریها و شناخت راه حق از باطل نگردد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*