۞ امام محمد باقر (ع):
خداوند دنیا را به دوست و دشمن خود می دهد ، اما دینش را فقط به دوست خود می بخشد.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اخبار مدرسه » همه مطالب
  • شناسه : 332
  • 30 آبان 1400 - 23:47
  • 111 بازدید
  • ارسال توسط :
  • نویسنده : مهدی سیار
اگر از نماز خواندن لذت بردیم به جایگاه پیامبر(ص) نزدیک شده ایم
حجت الاسلام سلیمی

اگر از نماز خواندن لذت بردیم به جایگاه پیامبر(ص) نزدیک شده ایم

حجت الاسلام و المسلمین سلیمی در مراسم آخر صفر مدرسه علمیه امام محمدباقر(ع) با استناد به آیه 7 سوره مبارکه حشر بیان داشت: خداوند در قرآن می­فرماید:" ما آتاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا" بنابراین هیج عیبی نه در اخلاق، و نه در رفتار و کردار رسول خدا نیست و ما به هر چه که ایشان امر کند باید عمل کنیم و از هر چه که نهی کرده است باید دوری کنیم.

مهدی سیار _ حجت الاسلام و المسلمین سلیمی در مراسم آخر صفر مدرسه علمیه امام محمدباقر(ع) با استناد به آیه 7 سوره مبارکه حشر بیان داشت: خداوند در قرآن می­فرماید:” ما آتاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا” بنابراین هیج عیبی نه در اخلاق، و نه در رفتار و کردار رسول خدا نیست و ما به هر چه که ایشان امر کند باید عمل کنیم و از هر چه که نهی کرده است باید دوری کنیم. زمانی که سعد بن هشام به منزل عایشه رفت و از او درمورد اخلاق رسول الله سوال کرد عایشه به او گفت برو قرآن را بخوان؛ زیرا قرآن همان اخلاق رسول الله است.

وی ادامه داد: یکی از مواردی که در اخلاق پیامبر اکرم(ص) نمود دارد عبادت حضرت است. چرا که هدف خلقت عبودیت و بندگی خداوند است وخداوند در قرآن می فرماید تا آخر عمر این عبادت باید ادامه پیدا کند؛ «وَاعْبُدْ رَبَّكَ حَتَّی يَأْتِيَكَ الْيَقِينُ». و این پیغمبری که عبودیت در او موج می زند می­گوید نماز نور چشم من است. یعنی من خوشحال می­شوم از انجام نماز و محبوب ترین عبادت برای من نماز است. بلاتشبیه مانند فرد خسته­ای که یک لیوان چای برای او نشاط آور و انرژی بخش است. نماز هم برای پیامبر اینگونه است. این برای ما هم درس است. یعنی یکی از ملاک­هایی که باید خودمان را با آن عرض­یابی کنیم این است که آیا ما هم نسبت به نماز اینگونه هستیم. به عبارتی دیگر هر وقت به آنجا رسیدیم که نماز خواندن را دوست داشتیم و از نماز لذت بردیم، یعنی به آنجایی که پیامبر قرار دارد نزدیک شدیم. حدیثی از پیامبر است که به ابوذر می­فرماید: خدا نور چشم من را در نماز قرار داد مانند احساس و نیاز گرسنه ای به غذا یا تشنه ای به آب.

وی سپس افزود: شاهد مثال عبادت پیامبر این آیه قرآن است که می­فرماید:« قُلْ إِنَّ صَلاتِي وَ نُسُكِي وَ مَحْيايَ وَ مَماتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ». یعنی همه زندگی پیامبر برای خدا بود و در آخر آیه هم می فرماید «وَ أَنَا أَوَّلُ الْمُسْلِمِينَ» یعنی من کسی هستم که تسلیم خداوند است. این خیلی مهم است که خدا هرچه می گوید انسان تسلیم باشد، حتی مخالف میل خود.

حجت الاسلام سلیمی سپس به بحث علم آموزی و اهمیت زیاد آن در نزد رسول خدا(ص) پرداخته و بیان داشت: رسول خدا در مورد علم می­فرماید: دو دسته از افراد در روز قیامت از حسرت خورندگان هستند، گروه اول کسانی که وقت فراگیری علم را داشته اما به آن بی­تفاوت بودند. و گروه دوم کسانی که به دیگران راه خیر را نشان داده و بقیه انجام داده و به بهشت رفته اند اما خود آنها به آن عمل نکردند.

وی ویژگی دیگر پیامبر را تواضع و فروتنی حضرت دانسته و ادامه داد: در حالی که حضرت ویژگی­هایی داشت که دیگران نداشتند از جمله اینکه حضرت سایه نداشتند  و یا همیشه از بدنش بوی خوبی متساعد می شد؛ اما با وجود این­ها همیشه حضرت خود را هم سطح و هم­تراز انسانهای عادی می­دانستند و می­فرمودند: دوست دارم 5 چیز را تا زمان مرگم انجام دهم 1- غذاخوردن روی زمین در کنار برده ها 2- با دست خود شیر حیوان را بدوشم و خود به آنها غذا بدهم. 3- سوار الاغ بدون زین شوم. 4- اینکه خود را در اختیار کودکان قرار بدهم و 5- مثل بنده ها غذا بخورم ، مثل بنده ها راه بروم و مثل بنده ها زندگی بکنم؛ چرا که من بنده هستم.

برچسب ها

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*