استاد حوزه علمیه گفت: روایت می گوید چهار چیز غریب است. یک، قرآنی که در دست ظالم قرار دارد؛ یزید برای امام سجاد قرآن می خواند. دوم «مصحف فی بیت لایقراء فیه»؛ یعنی قرآنی که در خانه مانده و کسی آن را تلاوت نمی کند. سوم مسجدی که خلوت باشد و دیگر عالمی که بین مردم باشد و از آن استفاده نکنند. مردم هیئت و جلسه بگیرند از علماء و طلاب استفاده کنند.
شفقنا- استاد حوزه علمیه قم گفت: طلاب نباید برای تبلیغ دین منتظر منبر باشند بلکه باید از هر فرصتی برای بیان معارف دینی استفاده کنند.
به گزارش شفقنا، حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ظهر امروز در سخنانی در حرم حضرت معصومه (س) به توضیح برخی از آیات علمی قرآن پرداخت و گفت: چهارده قرن پیش خداوند فرموده است این آسمان ستون دیدنی ندارد. این حرف بزرگی است. خدا نمیگوید آسمان ستون ندارد. سقف ستون میخواهد. می گوید ستون دارد اما شما نمی بینید. امام رضا این آیه را توضیح داده است و امروزه با کشف جاذبه زمین این ابعاد برای ما روشن شده است.
او افزود: هزار و چهارصد سال قبل و در شرایطی که هنوز علم انگشت نگاری و منحصر به فرد بودن خطوط انگشت هیچ کسی را تایید نکرده بود قرآن فرموده است: بَلَىٰ قَادِرِينَ عَلَىٰ أَنْ نُسَوِّيَ بَنَانَهُ.
خطیب حرم حضرت معصومه (س) توضیح روند شکل گیری جنین را یکی دیگر از معجزات علمی قرآن دانست و گفت: امروزه با وجود دستگاههای پیشرفته سونوگرافی مشخص شده که جنین چگونه شکل می گیرد. اما قرآن در هزار و چهارصد سال قبل این روند را توضیح داده و فرموده است: ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا.
الفاظ قرآن از طرف خداوند نازل شده است
او در ادامه سخنان خود با انتقاد از کسانی که قرآن را کلام پیامبر (ص) و یا جبرئیل می دانند گفت: در اینکه قرآن کلام چه کسی است سه قول وجود دارد؛ قول اول که اجماع مسلمین نیز بر این قول است، قرآن را کلام خداوند متعال دانسته و معتقد است الفاظ قرآن نیز برای خدا است.
رفیعی افزود: قول دوم این است که خداوند معانی را برای پیامبر (ص) فرستاده و الفاظ از پیامبر است. برخی نیز می گویند قرآن کلام حضرت جبرئیل است. این دو نظر باطل است.
او تصریح کرد: قرآن اگر عین کلام خدا نباشد معجزه نیست. لذا خداوند می فرماید وَإِن كُنتُمْ فِي رَيْبٍ مِّمَّا نَزَّلْنَا عَلَى عَبْدِنَا فَأْتُواْ بِسُورَةٍ مِّن مِّثْلِهِ وَادْعُواْ شُهَدَاءكُم مِّن دُونِ اللّهِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ. یعنی اگر می توانید کلامی مانند آن بیاورید. ده ها آیه در قرآن وجود دارد که تایید کننده این است که این الفاظ از خداوند است.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه ادامه داد: مشرکین نزد پیامبر آمدند و گفتند این قرآن را عوض کن. چرا که دائم علیه بتهای ما سخن گفته و ما را کافر خطاب کرده است. اگر هم سخت است، آیات اخلاقی را نگه دار و آیه ای را که می گوید ربا نگیرید و یا آیات مربوط به بتها را بردار. آیه ۱۵ سوره یونس نازل شد و گفت: قُلْ مَا يَكُونُ لِي أَنْ أُبَدِّلَهُ مِنْ تِلْقَاءِ نَفْسِي إِنْ أَتَّبِعُ إِلَّا مَا يُوحَىٰ إِلَيَّ ۖ إِنِّي أَخَافُ إِنْ عَصَيْتُ رَبِّي عَذَابَ يَوْمٍ عَظِيمٍ. بگو ما نمی توانیم او را تبدیل کنیم و نمی توانیم آن را تغییر دهیم. در آیه ای دیگر آمده است: كِتَابٌ أُحْكِمَتْ آيَاتُهُ ثُمَّ فُصِّلَتْ مِنْ لَدُنْ حَكِيمٍ خَبِيرٍ این کتاب را جمع کردیم و مقدار مقدار نازل کردیم. همه این بیانات نشان دهنده آن است که الفاظ قرآن نیز برای خداوند است.
او مجذوب شدن افراد به قرآن را یکی دیگر از نشانه های وحی بودن آن دانست و گفت: آقای پیکتال یکی از کسانی است که قرآن را برای اولین بار به انگلیسی ترجمه کرده است. او انگلیسی تبار و مامور سفارت بریتانیا در حیدرآباد پاکستان بوده است. یک خانه دو طبقه را اجاره می کند که در طبقه اول آن یک مسلمان زندگی می کرده است. هر روز صبح می بیند که همسایه با صدای زیبا یک مطالبی را می خواند. می گوید می خواستم سر کار بروم اما قرائت همسایه مرا گرفتار می کرد و می ماندم تا کلام او تمام شود. نهایت با همسایه درباره متنی که می خواند گفتگو کردم و گفت اینها کلام خداوند و قرآن است. این مامور بریتانیا می گوید قرآن مرا آنچنان جذب کرد که با راهنمایی این همسایه مسلمان شدم و سرانجام قرآن را ترجمه کردم.
مسلمان شدن زن مسیحی با شنیدن سوره جمعه
رفیعی ادامه داد: سیدقطب سالهای زیادی است از دنیا رفته است. او کتابی به نام «فی ضلال القرآن» دارد که آیت الله مکارم در تفسیر نمونه داستان ایشان را بیان کرده است. سیدقطب می گوید شش نفر از دانشمندان مصر به کنفرانسی در امریکا دعوت شدیم. من رئیس این گروه بودم. سفر ما نیز دریایی بود. وقتی سوار کشتی شدیم متوجه شدیم کشتی ۱۲۰ مسافر مسیحی دارد. در طول مسیر کشیشهای مسیحی فعال بودند و اصلا اجازه نزدیکی ما به مسافران را نمی دادند. تا اینکه در روز جمعه تصمیم گرفتیم که نمازجمعه بخوانیم. مسیحیان اطراف ما حقله زدند. نماز که تمام شد یک خانم اهل یوگسلاوی اشک ریخت و گفت این بیانهایی را که در نماز می خواندید چه بود. گفتیم قرآن است. گفت ما اینها را نمی فهمیدیم ولی اشکم جاری می شد. این زن در طول سفر مسلمان می شود و وقتی به کشورش رفت بستگانش مسلمان شدند.
او با اشاره به ماجرای قرائت آیات وحی برای نجاشی گفت: قرآن جاذبه دارد وقتی وحی را پیش نجاشی خواندند اشک ریخت. لذا ما باید با قرآن بیشتر انس داشته باشیم و در آن تدبر کنیم. حیف است که عمر بگذرد و یک دور ترجمه قرآن را نخوانده باشیم.
مردم از حضور طلاب استفاده کنند
استاد حوزه علمیه گفت: روایت می گوید چهار چیز غریب است. یک، قرآنی که در دست ظالم قرار دارد؛ یزید برای امام سجاد قرآن می خواند. دوم «مصحف فی بیت لایقراء فیه»؛ یعنی قرآنی که در خانه مانده و کسی آن را تلاوت نمی کند. سوم مسجدی که خلوت باشد و دیگر عالمی که بین مردم باشد و از آن استفاده نکنند. مردم هیئت و جلسه بگیرند از علماء و طلاب استفاده کنند.
او تصریح کرد: نمازجمعه خواندن سید قطب در کشتی و تاثیر سوره جمعه بر یک زن مسیحی و از سوی دیگر تلاش کشیشان مسیحی برای تبلیغ دینشان بر روی کشتی نشان می دهد که ما نیز نباید برای تبلیغ دین منتظر منبر باشیم. تبلیغ باید در همه عرصه ها باشد. طلاب جوان از هر فرصتی برای بیان معارف دینی استفاده کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.
طراحی و توسعه:استودیو هنر ایده نگار